29 augustus 2022

Waarom gendertwijfel?

Binnenkort behandelt de Tweede Kamer de nieuwe Transgenderwet, die het heel makkelijk maakt, ook voor jongeren en kinderen, om de wettelijke registratie van hun geslacht te veranderen. Wij maken ons hier zorgen over omdat er slecht doordacht beleid op kwetsbare groepen wordt losgelaten. De gevolgen van dit wetsvoorstel zijn ingrijpend en verstrekkend, maar een grondig maatschappelijk debat hierover blijft uit. Over de gevaren van ‘gendertwijfel’ wordt veel lichtvaardig heen gestapt. De ondertekenaars van het manifest op deze website roepen de politiek op om dit
wetsvoorstel niet te steunen.

Lees ook de blog #moralpanic


27 mei 2022

Het Europees Parlement verwerpt de discussie over de vervolging van christenen

Raymond Ibrahim

Samenvatting:
Op 18 mei 2022 verwierp het Europees Parlement een voorstel om de groeiende persecutie van christenen over de hele wereld te bespreken.
Het voorstel kwam voort uit de steniging en verbranding op 12 mei in Nigeria van Deborah Samuel Jacob (Yakuba), een christelijke studente, die door moslims werd vermoord omdat zij Jezus bedankte voor haar prestatie in een test, waardoor de beschuldiging ontstond dat zij Mohammed vervloekte.
Aangezien de Europese Unie beweert de mensenrechten en de godsdienstvrijheid te verdedigen, heeft het Franse parlementslid Jean-Paul Garraud een debat voorgesteld over de vervolging van christenen in de hele wereld.

Het voorstel werd verworpen met een stem van 244 parlementsleden tegen, 231 stemmen voor en 19 blanco stemmen. De Linkse fractie, de Groenen, de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten en de Renew Europe Groep stemden tegen.

Jean-Paul Garraud, zei dat de Europese Commissie met twee maten meet, omdat de Commissie geen actie wil ondernemen voor de Christenen, terwijl een coördinator werd benoemd in strijd tegen antisemitisme en islamofobie.
De gruwelijke moord van Deborah is slechts het topje van de ijsberg van de vervolging van christenen door moslim.

Volgens een grote studie die begin 2022 werd gepubliceerd, “lijden meer dan 360 miljoen christenen veel vervolging en discriminatie vanwege hun geloof – een stijging van 20 miljoen ten opzichte van vorig jaar”. Bijna 5.898 christenen werden gedood in een jaar tijd vanwege hun religieuze identiteit en 5.110 kerken en andere christelijke gebouwen (kloosters, scholen, enz.) werden aangevallen en ontheiligd. Gemiddeld zijn daarom elke dag in de wereld meer dan 16 christenen vermoord vanwege hun geloof en zijn 14 kerken verwoest of ontheiligd.

In Nigeria, waar Deborah Samuel werd vermoord, vindt volgens verschillende internationale waarnemers een “pure genocide” op christenen plaats. Sinds er in juli 2009 een echte islamitische opstand begon – eerst door toedoen van Boko Haram, een professionele islamitische terroristische groepering, en vervolgens van de Fulani, radicale moslimpredikanten en gemotiveerd door de jihadistische ideologie – werden meer dan 60.000 christenen afgeslacht of ontvoerd tijdens invallen. Ze keerden niet terug en zijn door hun dierbaren als dood beschouwd. In dezelfde periode werden ongeveer 20.000 christelijke kerken en scholen in brand gestoken en verwoest.

Bron: https://www-maurizioblondet-it


Drievoudig wonder in Buenos Aires

lees verder


10 feb. 2022

Ouders vragen enkel bloed
van niet-gevaccineerden voor de transfusie van hun kind en de rechtbank schorst het ouderlijk gezag

Een Italiaans kind heeft een hartoperatie en bloedtransfusies nodig.
De ouders vroegen om enkel bloed van niet-gevaccineerde​n te gebruiken​, uit geloof​sovertuiging. Het ziekenhuis stapte naar de rechter om het verzoek van de ouders af te wijzen. Volgens de rechter biedt het bloed dat door het ziekenhuis beschikbaar is gesteld voldoende “veiligheidsgaranties”.
De rechtbank ​voor minderjarigen van Bologna heeft het ouderlijk gezag nu tijdelijk opgeschort.

Bron: ANSA


1 feb. 2022

Schandelijk optreden van een Italiaanse zanger levert 63 duizend klachten op, L’Osservatore Romano bagatelliseert de kwestie

Katholieke televisie-toeschouwers werden beledigd door een “dopingshow”. 63 duizend burgers hebben al een petitie ondertekend.
De petitie is genegeerd door het management van het festival en gebagatelliseerd door de l’Osservatore Romano, de krant van het Vaticaan.

De bisschop van Sanremo, de stad waar het festival plaatsvond, spoort de burgers aan om te stoppen het televisieabonnement te betalen, dat in Italië verplicht is voor ieder huishouden.

“Stop te betalen voor de publieke omroep. Moeten we betalen om beledigd te worden in ons eigen huis? Kan je dit een openbare dienst noemen?!” zegt bisschop Antonio Suetta. “We kunnen niet toestaan dat onchristelijke beelden worden gezonden in de huizen van miljoenen gezinnen en dat die gezinnen ook gedwongen worden om de godslastering te financieren via het abonnement.”

Burgerorganisatie CitizenGO heeft de klachten van 63.000 burgers doorgestuurd naar de zanger, die 600.000 euro uit belastinggeld heeft ontvangen voor zijn optreden. De zanger, voor wie we liever geen extra reclame willen maken door zijn naam te publiceren, claimt zijn recht om zich “vrij uit te drukken, als artiest”.

Via de hashtag #NONCONIMIEISOLDI (= niet met mijn geld) vragen Italiaanse burgers de publieke omroep gewelddadige en godslasterlijke afbeeldingen uit de programmering te laten evenals alle shows die het geloof van miljoenen christenen vernederen of belachelijk maken, “mensen die elke dag worden vermoord over de hele wereld wegens hun geloof”.

Over het evenement in Sanremo werd een standpunt gevraagd aan L’Osservatore Romano. Directeur Andrea Monda maakte een verklaring bekend die erg doet denken aan Pontius Pilatus die Jezus terugstuurde naar de synagoge om geen “politiek incorrecte” uitspraak te doen:

“De zanger wilde de grenzen overschrijden en daarom verwees hij naar de katholieke cultuur. Niets nieuws. Er is in de geschiedenis geen grotere grensoverschrijdende boodschap geweest dan die van het evangelie. Vanuit dit oogpunt zullen we nooit het Onze Vader vergeten dat een grote rockartiest als David Bowie op zijn knieën heeft gespeeld. Er zijn niet langer die grote provocateurs van het verleden!”

Bronnen:
Het optreden
De oproep van bisschop A. Suetta
Reactie van de festival organisatie
Directeur van de publieke omroep verdedigt het optreden als vrijheid van meningsuiting
Andrea Monda, directeur L’Osservatore Romano
Protest bij de kantoren van de publieke omroep in Rome


31 jan. 2022

Canadese priester roept geestelijken op om zich bij Freedom Convoy aan te sluiten:
“De Kerk heeft ons in de steek gelaten”

Priester Anthony Hannan beschreef de bisschoppen als ‘volgelingen’ en niet als ‘leiders’, en moedigde geestelijken aan om het Vrijheidskonvooi in Ottawa bij te staan.

Uit het LifeSite news

Canadese priester en YouTuber Anthony Hannan stuurde een bericht van steun naar het Vrijheidskonvooi, waarin hij katholieke priesters in de buurt van Ottawa aanspoorde om te helpen en zei dat de katholieke kerk “ons in de steek heeft gelaten” vanwege COVID-mandaten. Hij bood een persoonlijke steunbetuiging aan “alle vrachtwagenchauffeurs en alle betrokkenen bij de konvooien”, en zei: “je doet het juiste.”

Opmerkelijk is “hoeveel bisschoppen meegaan in het verhaal”, zei Hannan. Hij waarschuwde kijkers om “niet je adem in te houden terwijl je wacht tot iemand anders je hieruit leidt, vooral je pastoor of je bisschoppen.”

“In deze beweging is een vertegenwoordiging van de priesters noodzakelijk”

Verwijzend naar de bekering van Saint Paul, Antony Hannan suggereerde dat veel mensen “kleppen op hun ogen” hadden, waardoor ze “de waarheid die zovelen van ons al zo lang hebben kunnen zien” niet konden zien.


Freedom Convoy, 29 jan. 2022

28 jan. 2022

Hoe Forum van Democratie doet wat de zogeheten christelijke partijen nalaten!


20 jan. 2022

500% toename kerken die worden aangevallen over de hele wereld

Enkele landen zoals China en India gebruiken gezicht herkenning software om mensen te traceren en vervolgen.

Calvin Robinson, GB News: Freeview 236, Sky 515, Virgin 626

19 jan. 2022

Herinner je je het verhaal over het massagraf van de Indiase katholieke schoolkinderen nog?

Sky News Australia, 2 feb. 2022

Er is niet één lijk gevonden in het ‘massagraf’ van inheemse kinderen in Canada. Het hele verhaal, zo lijkt het, is verzonnen om verontwaardiging en haat tegen christenen aan te wakkeren.

Artikel van John Daniel Davidson

8 jan. 2022

Bergoglio betrapt op leugens en verdoezeling bij misbruik van pedofielen in Argentinië

Fragment uit de documentaire uit 2017 “Sex Abuse in the Church: The Code of Silence.” geproduceerd door Martin Boudat.
Hierin wordt beweerd dat paus Franciscus, als aartsbisschop Bergoglio van Buenos Aires, de roep om gerechtigheid van slachtoffers van misbruik in zijn bisdom negeerde.

Tot op heden heeft Bergoglio, ondanks de documentaire en een petitie, nooit officieel geantwoord.

De video bevestigt dat Bergoglio, terwijl hij aartsbisschop van Buenos Aires was, de slachtoffers niet alleen totaal negeerde en weigerde 7 personen op te vangen die door priesters werden misbruikt, maar zelfs probeerde het oordeel van het Argentijnse Hof van Beroep te beïnvloeden. Bergoglio verdedigde de pedofiele priester Julio Caesar Grassi, die werd veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor het misbruiken van minderjarigen (jongens en meisjes) van 9-17 jaar. Grassi zit tot op de dag van vandaag vast in Argentinië.

Zollner, een raadgever van Bergoglio op het gebied van kindermishandeling zegt dat Bergoglio niet voldoende harde stappen heeft ondernomen. Misschien omdat hij zelf vele jaren voor zijn verkiezing in zijn eigen land, Argentinie, beschuldigd is van verdoezeling van kindermisbruik door priesters uit zijn bisdom.

Boudats documentairemakers reisden naar Buenos Aires waar ze zeven mensen ontmoetten die werden misbruikt door priesters van het aartsbisdom: vijf vrouwen en twee mannen.
Gevraagd naar de bovengenoemde verklaring van Bergoglio, antwoorden ze: “Hij wil dat mensen het geloven. Maar het is een leugen”.
De journalist vraagt: “Wie van jullie heeft geprobeerd contact op te nemen met Bergoglio toen hij aartsbisschop was?”
“Wij allemaal – ze antwoorden – En wie kreeg een antwoord? Niemand.
Hij ontvangt alle beroemdheden zoals Leonardo Di Caprio, opent de deuren voor hen maar zelfs geen brief voor ons om ons te vertellen dat het hem speet”.
“Ik verwacht niets van hem – zegt een vrouw – ik geloof niet in hem. Ik heb veel geleden en ben erg teleurgesteld”.

Eén van de misbruikte jongens zei dat hij het slachtoffer was van bedreigingen, diefstallen en inbraken in huis, zozeer zelfs dat hij onder een beschermingsprogramma werd geplaatst.
De jonge man bevestigt: “Ik zal nooit vergeten wat pater Grassi tijdens het proces zei:” Bergoglio liet mijn hand niet los “.
Nu is Bergoglio paus Franciscus, hij ging nooit tegen de woorden van Grassi in, dus ik weet zeker dat hij nooit de hand van Grassi heeft losgelaten”.

Andrea Cionci op de nieuws site FromeRome.info

Andera Cionci op Il LiberoQuotidiano.it


5 nov. 2021

Aartsbisschop Viganó:
Het is een morele plicht
de Covid-19-vaccins te weigeren

“De katholieke Kerk heeft de plicht tegenover God en de hele mensheid om deze enorme en afschuwelijke misdaad met de grootste vastberadenheid aan de kaak te stellen, duidelijke aanwijzingen te geven en stelling te nemen tegen degenen die, in naam van een pseudowetenschap die ondergeschikt is aan de belangen van de farmaceutische industrie, bedrijven en de globalistische elite, in feite de bedoeling hebben mensen te doden”

C.M. Viganó in zijn brief aan de Congregatie voor het geloof en aan de Amerikaanse bisschoppen.

Lees het artikel van Pater Daniel Maes gepubliceerd op 5 november 2021


26 okt. 2021

Je zult zien dat we over een tijdje niet meer naar de kerk kunnen

De nieuwe regels van de Italiaanse Bisschoppenconferentie CEI.
Video van Non Praevalebunt gepubliceerd op 26 oktober 2021

https://youtu.be/LMM01aKoFx8

Samenvatting:

De strop wordt nog strakker aangetrokken en dit geldt ook voor de priesters. Coronabewijs en bedreigingen. Het Coronabewijs wordt ingevoerd in de Italiaanse bisdommen.

Na het dringende advies aan priesters en leken van de Italiaanse Bisschoppenconferentie om het corona ‘vaccin’ te nemen, heeft het bisdom Milaan het als een verplichting ingevoerd om het ‘vaccin’ te nemen. Deze verplichting is onmiddellijk gevolgd door andere bisdommen.
Zo is een coronabewijs nu verplicht in de bisdommen Florence, Arezzo, Foligno, Spoleto, Terni, Nocera Umbra, Gualdo Tadino, Norcia… Zelfs in Assisi, de geboorteplaats van St. Franciscus van Assisi die onder de melaatsen kwam en hen genas!
Op 11 september stuurde kardinaal Betori een brief, vergelijkbaar met die van de bisdom van Milaan, namens het aartsbisdom van Florence: hij verplichtte alle acolieten, een ieder die de Communie geeft, catechisten, opvoeders, animatoren, vrijwilligers en zelfs parochiesecretarissen en archivarissen tot het tonen van het coronabewijs. Zonder dit certificaat mogen ze hun dienst of werk niet langer uitvoeren.
Het geloof kan niet worden beleden in een kerkgebouw zonder coronabewijs. De bisschop dreigt de ongevaccineerde priesters te schorsen. Het leven van de gelovigen is nu volledig ondergeschikt gemaakt aan één van de meest absurde en belastende wetten die ooit bestaan heeft.
De verplichting voor een coronabewijs verspreidt zich razendsnel over de Italiaanse bisdommen, ook al ontkennen veel wetenschappers in de wereld de effectiviteit van de maatregelen tegen de ziekte covid-19 op basis van nieuwe onderzoeken.
Het bisdom Florence, evenals dat van Milaan, specificeert ook dat een coronabewijs verplicht is op basis van de gehoorzaamheidsband die bij de wijding werd aangenomen. Alsof alle bevelen zouden uitgevoerd moeten worden, zelfs de absurde en onzinnige.
Inmiddels wordt de vrijheid van godsdienst op een dubbelzinnige manier geïnterpreteerd: vrij om ketterijen te verkondigen, maar niet om de juiste behandelingen voor iemands gezondheid te kiezen.

Ook de bisschop Arezzo heeft zich aangepast aan het nieuwe beleid. Voor alle duidelijkheid is er voor het hele grondgebied een overzichtstabel verspreid van de verschillende activiteiten waarvoor het coronabewijs verplicht is. Het is interessant om op te merken dat alle volwassenen die deelnemen aan de catechese een coronabewijs moeten tonen, anders geen catechismus. Blijkbaar is corona belangrijker voor de kerk dan de evangelisatie. En dan moet je bedenken dat Jezus Christus voor ons op deze aarde is komen sterven!
In een enigszins intimiderend interview in de krant La Nazione op 21 oktober voegde bisschop Riccardo Fontana nog verdere details toe:
– De titel van het interview is voldoende om de inhoud te begrijpen: “Enkele pastoors nog steeds zonder vaccin. Vóór de verplichtingsinvoering, het pad van de dialoog”. –
Samenvatting van het artikel: beste priesters/vaccinweigeraars, ik geef jullie de kans om vrij te kiezen wat ik wil dan, als jullie niet buigen, verplicht ik jullie onder de dreiging van schorsing. Ondertussen breng ik jullie publiekelijk in diskrediet.
De columnist noemt het “moral suasion”, dure woorden om een platte afpersing te verbergen.
Een paar citaten uit het artikel: “De overgrote meerderheid van mijn parochiepriesters heeft het vaccin al gehad. Van de 309 in dienst bij het bisdom zijn degenen die het niet hebben gehaald op de vingers van twee handen te tellen en degenen die het coronabewijs niet tonen, mogen niet met anderen vergaderen. Maar nu, vóórdat we de verplichting opleggen, bewandelen we het pad van de dialoog.”
“Als dit nog niet genoeg is, zullen we de dwarsliggers alsnog overtuigen. Ik zal al mijn priesters één voor één aanspreken. Ik ben er al mee begonnen, maar het staat vast dat je geen pastoor kunt zijn zonder het coronabewijs.”
Dit is een bizar idee van dialoog: of je doet wat ze willen, als gevolg van een “gesprek”, of ze voorkomen dat je het priesterambt verder uitvoert.
De volgende dag kwam de krant La Nazione daarop terug om de “moral suasion” te steunen. Ze scheven over een arme bejaarde priester, een “dwarsligger”, die zich na het gesprek haastte om het vaccin te halen. Dan horen we de uitspraken van andere priesters, volgens wie ze met het coronabewijs allemaal veiliger en vrijer zijn om pastorale activiteiten te hervatten.

De priesters van uit Foligno hebben een brief ontvangen met hartelijke en broederlijke groeten van de vicaris-generaal, monseigneur Giovanni Inizi, een brief die in de praktijk niet zo hartelijk en broederlijk blijkt te zijn. Het is vanaf nu een eis voor alle priesters: iedereen die een kerkelijke functie vervult met fysiek contact met anderen, moet voldoen aan de corona-criteria en een verklaringsformulier ondertekenen. Indien men zich, om welke reden dan ook, niet aan de corona-regels kan houden, wordt hij verwijderd van de kerkelijke activiteit als er sprake is van fysiek contact met anderen – bijvoorbeeld het uitdelen van de Heilige Communie, de catechese in gesloten plaatsen of de deelname aan koren…
Het is maar beter om geen grappen te maken over kerkelijke rollen en fysiek contact, aangezien het een delicaat onderwerp is voor de katholieke kerk en haar pedofielen. We beperken ons tot het uiten van enige twijfels over het veronderstelde ontbreken van fysieke contact tijdens de uitreiking van de Communie met handschoenen en een masker.

Tot slot: de strop wordt steeds verder aangehaald om de hals van leken en priesters die niet van plan zijn in de val te lopen van het coronabewijs. Een coronabewijs dat niets anders is dan een poging van de staat om een religie haar wil op te leggen.
In feite is het priesterambt, het sacramentele leven, de overdracht van het geloof, de liefdadigheidsactiviteiten, kortom het hele leven van de kerk volledig ondergeschikt aan een van de meest absurde en beperkende wetten ooit.

Eén vraag blijft nog open: komt deze wet van de Italiaanse staat of van het Vaticaan? Feit is dat het parlement is gestart met de discussie over het coronabewijs in oktober, nadat het al in september verplicht werd gesteld voor de kerkelijke activiteiten door het Vaticaan.